koepelkerconcerten

koepelkerk concerten de koepelkerk
agenda bestel impressies

2023

vrijdag 22 september 20.15 uur‘La Petite Écurie’ - ‘No Strings Attached’, virtuoze kamermuziek voor hoboband

zaterdag 28 oktober 20.15 uurVirpi Räisänen - mezzo-sopraan, Jean van Vugt - piano - concert geannuleerd

zaterdag 25 november 20.15 uur'Verlies hoop en troost’ Gabriel Fauré - Requiem en Hoite Pruiksma - I stood with the dead - Capelle Frisiae en de Roden Girl Choristers olv. Hoite Pruiksma

zaterdag 16 december 20.15 uurOrganist Erwin Wiersinga bespeelt het Van Oeckelen orgel in de Koepelkerk

woensdag 20 december 19.00 uur‘Klokgelui’, muziektheater voor het hele gezin, door Esther Apituley, Hans Dagelet en Emiel Janssen

2024

9 – 11 februariVeronika Skuplik (barokviool), Jörg Jacobi (orgel)

Naast haar solocarrière en de vele kamermuziekuitvoeringen met diverse musici treedt stervioliste Isabelle van Keulen ook op met haar eigen ensemble.

…They play the tango from heart to heart and directly into the hearts of those who have the privilege of experiencing Isabelle van Keulen and her tango ensemble!…” — Rosemarie Schmitt

Reeds als kind was Isabelle van Keulen volledig in de ban van Piazzollas Tango Nuevo. Het was daarom ook een logische stap dat zij in 2011 haar hart volgde en haar eigen ensemble oprichtte, waarbij ze zich omringde met gelijkgestemde musici.

Christian Gerber, bandoneon: een van ’s werelds toonaangevende bandoneonisten en verantwoordelijk voor de talrijke arrangementen die hij voor het Isabelle van Keulen Ensemble maakte. Christian Gerber won diverse prijzen, waaronder in 2008 de Deutscher Schallplattenpreis.

Ulrike Payer, piano: is een van de meest veelzijdige pianisten van deze tijd en staat bekend om haar uiterst sensitieve spel. Vanaf 1988, mede door de concerten die ze speelde met de legendarische bandoneonist Alfredo Marcucci, is de Argentijnse tango een van haar meest geliefde genres.

Rüdiger Ludwig, contrabas: deze charismatische musicus is plaatsvervangend aanvoerder contrabassen van de NDR Radio Philharmonie in Hannover en tevens Isabelle van Keulens echtgenoot.

Succesvolle concerten volgden in onder meer het Amsterdamse Concertgebouw, op het Rheingau Musik Festival, het Schleswig Holstein Musik Festival en het Delft Chamber Music Festival. Met haar uitdagende Tango Nuevo programmering is het Isabelle van Keulen Ensemble een niet meer weg te denken onderdeel van de internationale concertpodia en festivals. Bij haar optredens slaagt het Isabelle van Keulen Ensemble er steeds weer in het publiek mee te slepen; de muzikale diepgang, de briljante technische en expressieve uitvoering, het grote spelplezier en de mix van melancholie, intimiteit en intensiteit, zo typerend voor de Tango Nuevo, spelen daarbij ontegenzeggelijk een belangrijke rol.

Isabelle van Keulen Ensemble

Hoeders van onze eigen cultuur. In mei 2024 bestaat Camerata Trajectina maar liefst vijftig jaar; een halve eeuw vol bruisende muzikaliteit, bijzondere ontdekkingen en toonaangevende projecten. Beetje bij beetje hebben deze hoeders van onze muziekcultuur van eigen bodem ontgonnen, ontsloten en tot klinken gebracht.

50 jaar Camerata Trajectina

vrijdag 5 juli 20.15 uurTrio Rusanovsky

Nathalia Milstein werd geboren in Lyon en groeide op in een familie van musici. Haar eerste pianolessen kreeg ze van haar vader, Serguei Milstein, bij wie ze in 2009 ook ging studeren aan het conservatorium van Geève. Ze vervolgde haar studie bij Nelson Goerner en András Schiff. Onder haar mentoren treffen we ook Daniel Barenboim, Menahem Pressler en Jan Wijn. Nathalia lanceerde in 2015 haar internationale carrière met het winnen van de Dublin International Piano Competition. Inmiddels was ze te gast op belangrijke podia als het Gewandhaus in Leipzig, Carnegie Hall in New York, Wigmore Hall in Londen en de Pierre Boulez Saal in Berlijn. Ook trad ze op in verschillende festivals. In 2018 maakte ze haar veelbesproken debuut bij het Orchestra Philharmonique de Radio France. En in oktober in de Koepelkerk van Sappemeer! Het programma wordt nog bekend gemaakt.

affiche Koepelkerkconcert 1 jan 2024:

In december presenteert stichting Travaux Publics in samenwerking met Roeg Klassiek een bijzondere Groningse uitvoering van het sprookje Peter en de Wolf van Sergej Prokofiev. Meer informatie volgt.